Enllaços d'interès

SPOTT

Pàgina web de la Diputació de Barcelona, Àrea de Benestar Social, on es presenta el centre SPOTT, un centre de prevenció i intervenció de drogodependències. Destinat a professionals i famílies.

enllaç 

Associació PDS

Pàgina web de l’associació Promoció i Desenvolupament Social. Destinada a professionals, ofereix materials i programes realitzats i disponibles que ha implementat en diferents ciutats d’arreu de l’Estat.

enllaç 

Hemeroteca drogues

Biblioteca virtual sobre drogues de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat realitzada per Educació per a l’Acció Crítica. Pàgina web destinada a professionals i agents socials de l’àmbit de la prevenció de drogodependències.

enllaç 

Línia verda

Pàgina web del servei d’orientació i informació sobre drogues. Destinada a totes les edats, ofereix diferents formes de posar-se en contacte amb el servei: presencial, xat, telèfon i correu electrònic.

enllaç 

Coca online

Pàgina web que proporciona informació sobre com detectar un consum problemàtic de cocaïna i recursos/llocs on es pot anar a demanar ajuda (llistat de CAS).

enllaç 

Q de festa!

Pàgina web del programa de reducció de riscos Q de festa! Nits de qualitat. Destinada a persones que surten de festa i professionals de l’oci nocturn, ofereix informació sobre el desenvolupament del programa pel territori, locals adherits, com formar part del programa, etc.

enllaç 

Las drogas

Pàgina web del Instituto para el Estudio de las Adicciones. Destinada a professionals, ofereix notícies d’interès sobre les drogues i el seu consum, guies i recursos.

enllaç 

Drogas y cerebro

Recurs de la pàgina web de lasdrogas.info, destinada a professionals. Ofereix informació sobre el funcionament del cervell i sobre drogues.

enllaç 

FAD

Pàgina web de la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción. Destinada a diferents tipus de poblacions. Per totes ofereix informació general, servei d’orientació, enllaços.

enllaç 

Reiniciem-nos

Materials educatius per fomentar un bon ús de les pantalles i les aplicacions 2.0 Pàgina web destinada a profesisonals i agents socials.

enllaç 

Erowid

Pàgina web sobre informació sobre drogues. En anglès.

enllaç 

Drogomedia

Pàgina web del centre de documentació de drogodependències del País Basc. Destinada a professionals. És una biblioteca virtual, una base de dades especialitzada en drogues i drogodependències, hi ha documentació, programes preventius, agenda, informació sobre legislació sobre drogues, etc.

enllaç 

EDPAC

Pàgina web de l’associació EdPac. Destinada a professionals, ofereix programes de diferent caire social, entre d’altres relacionats amb drogues, pantalles, consumisme, etc.

enllaç 

EMCDDA

Pàgina web del Observatorio Europeo de las Drogas i las Toxicomanias. Destinada a professionals de les drogodependències, ofereix tot tipus d’informació sobre la situació de les drogues a nivell europeu.

enllaç 

Drug abuse

Pàgina web de l’Institut Nacional sobre l’Abús de Drogues (NIDA). Aquest institut és un dels 27 centres que formen part dels Instituts Nacionals de la Salut del Departament de Salut i de Serveis Humans dels Estats Units. En aquesta pàgina es pot trobar informació científica i actualitzada en relació a les diverses drogues i a les addiccions.

enllaç 

PNSD

Pàgina web del Plan Nacional Sobre Drogas de l’estat espanyol. El PNSD és el primer organisme d’investigació en drogodependències de l’estat i el que facilita informació científica actualitzada.

enllaç 

Parlem de Drogues, La Caixa

Pàgina web de prevenció del consum de drogues de l'Obra Social La Caixa. Facilita informació i eines per treballar a l'aula i als centres de salut.

enllaç 

Professionals i tabac

Canal Salut Gencat

Pàgina web del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya. Informació per a professionals i ciutadans sobre el tabac i el seu consum.

enllaç 

ASPB

Pàgina web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Destinada a professionals i ciutadans, ofereix programes per implementar en les escoles i materials de prevenció i d’ajudar per deixar el consum de tabac.

enllaç 

MSC

Pàgina web del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Dirigit a ciutadans, ofereix informació sobre el tabac i el consum d’aquest.

enllaç 

CNPT

Comité Nacional para la prevención del tabaquismo. Destinada a professionals, ofereix recursos, informació i notícies sobre el tabac i el tabaquisme.

enllaç 

SEDET

Pàgina web de la Sociedad Española de especialistas en tabaquismo. Destinada a professionals que treballen en el control, prevenció i tractament del tabaquisme.

enllaç 

Programa Atenció Primària Sense Fum

El Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF) és una inciciativa promoguda de del 2002 per tal de facilitar la disminució de la prevalença de l'hàbit tabàquic en els professionals que hi treballen i en la població en general. 

enllaç 

Paso de fumar

Programa de cessació del consum de tabac i cànnabis en joves basat en una intervenció semi presencial.

enllaç