Begudes energètiques

Begudes energètiques

 

Què són i quins components tenen les begudes energètiques?

Les begudes energètiques estan fetes principalment de cafeïna i sucres, i d’altres substàncies com la taurina, glucuronolactona, guaranà, etc. Totes aquestes substàncies són estimulants. A aquest tipus de begudes se li atorguen propietats energètiques, millora de la concentració o pràctica esportiva. Però realment els components d’aquestes begudes només bloquegen el cansament i la fatiga, però no produeixen nova energia.

 

Quin són els riscos del seu consum?

Les conseqüències físiques de consum de cafeïna són l’augment de la pressió arterial i la freqüència cardíaca. L’ús prolongat pot augmentar els riscos de partir una malaltia coronària. Per tant no es recomana prendre ni abans ni després de fer esport, ja que poden repercutir negativament en la pràctica esportiva.

 

Alcohol i begudes energètiques

La combinació de begudes alcohòliques i energètiques tampoc no està recomanada. Barrejar una substància estimulant i una depressora no fa que els efectes es compensin. La beguda energètica donarà una falsa sensació de control, ja que disfressa els efectes de l’alcohol, però no redueix les conseqüències motores i visuals causats per aquest.