Begudes energètiques

Begudes energètiques

 

ENERGÈTIQUES? – Què són les begudes energètiques?

La publicitat ens diu que les begudes energètiques donen energia, fan que la persona es concentri millor i que rendeixi més, però realment serveixen per totes aquestes coses? Aquestes begudes estan fetes principalment de cafeïna i sucres, i d’altres substàncies com la taurina, glucuronolactona, guaranà, etc. Totes, substàncies estimulants. Així que realment les begudes energètiques només bloquegen el cansament i la fatiga, però no produeixen nova energia.

MILLOREN LA PRÀCTICA ESPORTIVA!?

Sovint les marques d’aquest tipus de begudes patrocinen a esportistes, i així fan pensar que si les anuncien els esportistes han de ser bones per fer esport. La realitat és totalment contrària, la cafeïna augmenta la pressió arterial i la freqüència cardíaca, i fa que la persona que practica esport i consumeix begudes energètiques es cansi abans. L’ús prolongat de begudes energètiques pot augmentar els riscos de partir una malaltia coronària. Per tant no s’han de prendre ni abans ni després de fer esport, no les confonem amb les begudes isotòniques.

Com podem millorar la nostra energia per fer esport?

Doncs ben fàcil! Dormir vuit hores al dia, i menjar aliments que aportin energia, com la pasta, la fruita o els fruits secs dues hores abans de practicar esport.

 

ALCOHOL + BEGUDA ENERGÈTICA = ?

La combinació de begudes alcohòliques i energètiques no és pas una bona idea. Barrejar una substància estimulant i una depressora no fa que els efectes es compensin. La beguda energètica aporta una falsa sensació de control, ja que disfressa els efectes de l’alcohol, però no redueix les conseqüències motores i visuals.