Historial la dada adolescents

Amb les caximbes es poden contraure malalties infeccioses?

Sí! De fet, en un 1ml de saliva hi ha 1 milió de bacteris que es poden transmetre d’una persona fumadora a una altra a partir dels tubs i els filtres. Les malalties que es poden contraure són: hepatitis, herpes, tuberculosis, bronquitis, entres altres.

Link: https://bit.ly/36PV1Zx

 

 

El govern dels Estats Units prohibirà la venda de cigarretes electròniques de sabors

Els Estats Units prohibirà la venda de cigarretes electròniques de sabors en un intent per prevenir el consum de nicotina entre els menors d’edat.

S’han detectat 450 casos de pneumònia als Estats Units vinculats al consum de cigarretes electròniques. Se sospita que els líquids consumits en les cigarretes electròniques poden haver estat adulterats.

Link: https://bit.ly/2mgq8eN

 

 

A quina edat comencen a beure alcohol els joves catalans?

Segons dades de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, els joves catalans comencen a beure alcohol a l’edat dels 14 anys de mitjana. L’informe elaborat el 2017 indica que són les noies les que comencen lleugerament abans que els nois i també les que registren un major nombre d’intoxicacions per alcohol.

Link: https://bit.ly/2ls7Bfi

 

 

San Francisco prohibeix la venda de cigarretes electròniques

San Francisco (Califòrnia, EUA) es converteix en la primera gran ciutat del país nord-americà que prohibeix la venda de cigarretes electròniques. L'argument principal utilitzat per posar en pràctica aquesta mesura radica en què les cigarretes electròniques tenen gran popularitat entre els joves i aquests s'exposen a riscos per a la seva salut consumint aquests productes.

Aquesta mesura afecta la venda i no al seu consum, ja que els nois i noies que tinguin més de 21 anys podran consumir aquest producte. En canvi, la venda i el consum de tabac sí que està permès per adults.

Link: https://bit.ly/2XykfeF

 

 

Quin és el consum segur d’alcohol?

ASegons l’enquesta ESTUDES, l’alcohol és la droga més consumida entre els 14 i 18 anys. L’any 2016 el 67% dels adolescents enquestats van afirmar haver consumit alcohol en l’últim més i en el mateix any uns 6.000 menors van patir un coma etílic. El consum d’alcohol en aquestes edats altera diferents parts del cervell, fet que té un impacta en el desenvolupament. Pel que fa als adults, tampoc hi ha cap dosi segura. En moltes ocasions s’ha dit que el consum en dosis baixes pot aportar beneficis. Així i tot, s’està demostrant que no és del tot cert a causa dels riscos associats que presenta aquesta substància.

Link: https://bit.ly/2IV4E01

 

 

A Austràlia tirar una burilla de tabac a terra té un cost

A partir d’ara les persones que embrutin els carrers podran ser multades. D’aquesta manera, tots aquells ciutadans i ciutadanes que tirin els filtres o les burilles de tabac a terra els podran sancionar amb 300 euros.

Aquesta mesura vol solucionar l’augment de deixalles que s’acumulen en algunes zones, sobretot a la capital, i que té un cost de 2 milions d’euros.

Link: https://bit.ly/2wSSuht

 

 

Les dones consumeixen el doble de psicofàrmacs que els homes

Normalment són dones de mitjana i avançada edat, amb un nivell d’estudis baix, divorciades o separades i sense feina.

Els motius que porten aquest consum són la insatisfacció laboral o l’excés de feina ja que, aquestes situacions solen provoca ansietat, insomni, depressió, entre altres.

Link: https://bit.ly/2WilyNy

 

 

Com metabolitza el cos la cafeïna?

Per via oral, el cos absorbeix ràpidament aquesta substància. Els efectes es poden notar als 15-30 minuts d’haver-la ingerit i tardarà, aproximadament, de 2 a 8 hores en eliminar-la del cos. Aquesta variació depenent de diferents factors (l’edat, el pes, l’estat de salut del fetge, etc).

Link: https://bit.ly/2L9G2Qd

 

 

El ciberassetjament és un fenomen habitual entre adolescents?

Segons un estudi realitzat per l’entitat Unicef, un de cada cinc nens i una de cada set nenes d’entre 12 i 16 anys estan implicats en algun cas de ciberassetjament.

Aquest fenomen es dóna sobretot en l’adolescència. Les noies, l’alumnat LGTBI, les persones immigrants i les persones amb algun tipus de discapacitat són les que pateixen més sovint aquest tipus de assetjament.

Per aquest motiu, UNICEF ha creat la campanya #2entuclase amb el lema “No calles, no seas còmplice” on intenta promoure un canvi d’actitud en els joves.

Link: https://bit.ly/2HnZnP3

 

 

Quins usos se li dóna al mòbil? I a les xarxes socials?

A partir d’una enquesta realitzada a 1.624 adolescents, es va observar que el mòbil s’utilitza principalment per escoltar música, buscar informació, relacionar-se amb altres persones i jugar a videojocs online.

En quant a les xarxes socials, les plataformes més utilitzades són: Instagram (per publicar i ser vistos), Youtube (per veure continguts), Twitter (per seguir als seus ídols), Facebook (per jugar i mantenir el contacte amb coneguts que no estan a prop i el whatsapp (per mantenir el contacte amb els amics i la família).

La finalitat de l’ús d’aquestes xarxes sol ser per sentir-se integrat en el grup, d’aquesta manera els adolescents esperen sempre l’aprovació (un “like” o un “me gusta”) per part dels altres. Tot i que el 83.5% dels enquestats sap que en aquestes xarxes es menteix més que en el cara a cara.

Link: https://bit.ly/2Uf2haX

 

 

Quantes persones utilitzen les xarxes socials per buscar informació?

S’estima que 2 de cada 3 persones utilitzen les xarxes socials com la principal font de notícies i informació. Per tant és important que la informació que es pengi a la xarxa estigui contrastada i sigui de qualitat.

Link: https://bit.ly/2Gwz21I

 

 

Catalunya atén unes 50 emergències diàries per intoxicacions etíliques.

La Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya de conscienciació sobre els riscos que provoca el consum d’alcohol. S’ha observat que un 20% dels joves s’ha emborratxat en l’últim mes. L’acceptació social i l’escassa percepció de risc fa que sigui el principal problema de Salut Pública pel que fa al consum de substàncies. Cada any el servei de emergències mèdiques atén a 912.000 urgències, de les quals 21.700 estan relacionades amb el consum de drogues i, en el 80% dels casos les intoxicacions són causades per l’alcohol.

Link: https://bit.ly/2DMHJBV

 

 

Un terç dels adolescents que abusen de drogues també presenten alguna mena d’addicció a les tecnologies.

Estudis realitzats per la Universitat Camilo José Cela a més de 2.300 alumnes de 31 centres escolars públics i privats de Madrid i per les entitats Amalgama7 i Fundació Portal (que atenen joves amb patologia dual) indiquen que el 96,5% dels adolescents analitzats fan servir missatgeria instantània; el 8% admeten que no es desconnecten de WhatsApp.

Link: https://bit.ly/2C8GJHi

 

 

Quasi un terç dels adolescents tenen un ús abusiu d’Internet i del telèfon mòbil

Aquests són els resultats de l’informe “Uso y abuso de las Tecnologías de la Información y Comunicación por adolescentes. Un estudio representativo de la Ciudad de Madrid” de la Universidad Camilo José Cela. Aquests estudi, fet a estudiants entre 15 i 16 anys, ens diu que el 32% dels adolescents madrilenys que han fet l’estudi fan un ús adequat d’Internet, mentre que el 31,5% mostra senyals de risc.

En quant a l’ús de l’aplicació de mòbil “whatsapp”, un 43,5% dels adolescents té una conducta problemàtica en el seu ús. Pel que fa a les xarxes socials, els resultats de l’informe mostren que un 40% dels estudiants madrilenys en fa un ús problemàtic el qual, té conseqüències negatives en les seves vides diàries.

Font: https://bit.ly/2zOXRCG

 

 

El número de fumadors disminueix a Espanya

Segons l’Enquesta Nacional de Salut 2017, el número de fumadors a Espanya ha baixat al 22%, la xifra més baixa en 30 anys! Encara que aquest descens és molt lent.

Els homes tenen millor salut respecte les dones ja que el 77,8% assegura sentir-se bé en canvi, en les dones aquest percentatge és del 70,4%. Tot i això, pel que fa a estils de vida, les dones en tenen de millors.

Font: https://bit.ly/2KqYMxL

 

 

França prohibeix l’ús dels telèfons mòbils a les escoles públiques

Molts països tenen normes per limitar l’ús dels mòbils a les escoles, però ha estat França el primer país en prohibir totalment el seu ús des de primària. La llei vol donar resposta a les famílies que estan preocupades per l’augment d’hores que passen els seus fills/es davant les pantalles i per l’augment dels casos d’assetjament.

Font: https://bit.ly/2KbiHNb

 

 

Escòcia, primer país en fixar un preu mínim per a la venta d'alcohol

Escòcia ha fixat un preu mínim de 57 cèntims d'euro per unitat d'alcohol. D'aquesta manera, l'ampolla més econòmica de vi valdrà quasi 5 lliures (5,70 euros) i la més econòmica de whisky costarà no menys de 14 lliures (15,90 euros). Aquest sistema és semblant al que utilitza Espanya amb el tabac, tractant d'impedir l'existència de productes molt econòmics que incentivin el consum de tabac.

L'objectiu del govern escocès és reduir l'elevat consum d'alcohol que existeix al país.

Font: https://bit.ly/2xkiEwz

 

 

Quant s'han apujat els impostos el preu mitjà de les cigarretes?

Ha augmentat un 70% en 8 anys degut a les pujades fiscals. Segons un informe de la Mesa del Tabaco el preu del tabac s’ha apujat un 70% en els últims 8 anys degut a increments fiscals. Aquestes dades es recullen en un informe titulat “La importancia del sector del tabaco en la economía espanyola”, i explica aquest creixement en el preu mitjà de les cigarretes registrat entre l’any 2009 i 2016.

Si el tabac és més car puja el seu contraband? Aquest informe destaca que aquesta pujada en el preu del tabac incentiva l’activitat il·legal de les màfies a través del comerç il·lícit de tabac. L’informe destaca a Gibraltar i Andorra com a dues importants portes d’entrada de comerç il·lícit de tabac.

Font: https://bit.ly/2uIemh3

 

 

El 18% dels adolescents utilitza Internet de manera compulsiva

El 18% dels adolescents utilitza Internet de manera compulsiva Francisco de Asís Babín, delegat del Plan Nacional sobre Drogas, ha explicat que no es tracta d’addictes sinó de joves que manifesten aspectes com que no poden estar molt de temps sense connectar-se a Internet o a les xarxes socials i que no fer-ho els hi genera ansietat o malestar. El joc online és una part del problema en l’ús de les xarxes socials. El Govern Espanyol estudia regular l’accés dels menors d’edat a la publicitat d’apostes a Internet. El 9,8% dels menors de 18 anys admet haver apostat alguna vegada per Internet segons les dades facilitades per F.A.Babín. Entre els adults addictes al joc d’atzar (0,9% de la població), el 44,8% ha apostat alguna vegada abans dels 18 anys, segons dades del Ministeri de Sanitat.

Font: http://bit.ly/2EcxPXG

 

 

El 61% de les persones que proven la primera cigarreta es converteixen en fumadors diaris

Un estudi realitzat per investigadors de la Universitat Queen Mary de Londres conclou que més de tres de cada cinc persones que fumen la seva primera cigarreta s’acaben convertint en fumadors diaris. Tot i aquesta dada, taxa de fumadors ha baixat de manera gradual als últims anys ja que s’ha reduït el nombre d’adolescents que experimenten amb el tabac.

http://bit.ly/2CR4ilv

 

 

2 de cada 3 adolescents espanyols no tenen intenció de deixar de fumar

A més, més de 321.300 adolescents espanyols fumen entre 10 i 19 cigarretes al dia i 165.000 consumeix més d’un paquet de tabac diari, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

Font: http://bit.ly/2lMuCpB

 

 

Quantes persones estan infectades amb el virus de la SIDA al món?

Al món hi ha 36.7 milions de persones infectades amb el virus de la SIDA, de les quals 2.1 milions són nens i joves menors de 15 anys.

Font: http://bit.ly/2ivtDgb

 

 

Quantes persones fan un consum de risc d'alcohol a Catalunya?

Un 4.5% de les persones que consumeixen alcohol a Catalunya realitzen un consum de risc. I què vol dir això? Doncs que el consum diari d'alcohol està per sobre del que recomana l'Organització Mundial de la Salut, i el risc a partir conseqüències negatives per la salut de la persona consumidora augmenta.

Font: http://bit.ly/2ALtAQC

 

 

Quina substància consideren els adolescents que hi ha més risc al consumir-la, la cigarreta electrònica o el tabac?

El 44.2% dels i les adolescents considera que el tabac convencional és molt perillós, i un 18.5% pensa el mateix sobre la cigarreta electrònica. Aquestes dades són el resultat de l’estudi d’un equip pluridisciplinari d’investigadors de la Gerencia de Atención Primaria y Especializada de Palencia, de l’Hospital Clínico Universitario de Valladolid i de l’ Hospital Campo Grande de Valladolid, que ha realitzat un estudi entre 3.311 adolescents d’entre 13 i 18 anys de Castella i Lleó per a conèixer la seva percepció sobre el risc sobre el consum ocasional de tabac tradicional i l’electrònic. Font: http://bit.ly/2ykrMB6

 

 

Quanta gent fa un consum intensiu d'alcohol?

El 17.9% de la població espanyola entre 15 i 64 anys ha realitzat binge drinking (consum de 5 copes o més en un període de dues hores) en el l’últim mes. Font: http://bit.ly/2rqZrFY

 

 

Quantes persones van provar la cigarreta electrònica al 2015?

2.110.072 persones de 15-64 anys han provat les cigarretes electròniques l’any 2015.

 

 

Els homes realitzen 5 vegades més infraccions de trànsit relacionades amb el consum de drogues que les dones.

Els homes conductors tenen més infraccions i accidents a causa de l’alcohol i altres drogues al volant. Són les dades d’un estudi que ha analitzat més de 200.000 accidents produïts entre els anys 2003 i 2014 amb dades recollides de la Direcció General de Trànsit (DGT) i l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Font: http://bit.ly/2qjcaGo

 

 

Quants joves han provat la cigarreta electrònica?

Segons l’Observatori Espanyol de Drogues i Toxicomanies durant l’any 2014 dels i les joves de 16 anys un 19.4% havia provat algun cop a la vida la cigarreta electrònica.

Font: http://bit.ly/2jTs0Xy

 

Quants adolescents han provat el tabac?

El 38,4% d’estudiants entre 14 i 18 anys han provat el tabac algun cop a la vida segons l’esquesta ESTUDES.

Font: http://bit.ly/20qpgMf

En el 87% de les cases no es fuma

Des de l’any 2006 es va aplicar la llei antitabac que prohibia fumar en espais públics, i al 2011 s’estén a bars, recintes escolars i sanitaris. Això també ha fet que es alguns espais privats com els pisos i les cases es deixés de fumar per iniciativa pròpia!

Font: http://bit.ly/2gwP899

Quin és l’índex de mortalitat relacionat amb el tabac al teu municipi?

Entre les conseqüències de la inhalació del fum del tabac trobem les malalties respiratòries. Entre aquestes podem trobar el càncer de pulmó que afecta tant a fumadors coma no fumadors.

Font: http://bit.ly/2gwP899

Quantes morts han evitat les lleis antitabac?

Doncs han evitat 22 milions de morts associades al consum de tabac! A 88 països s’han aplicat lleis antitabac, i gràcies a aquestes 53 milions de persones han deixat de fumar entre l’any 2008 i el 2014. Aquestes dades s’han publicar a un estudi publicat a la revista “Tabacco Control”.

Font: http://bit.ly/2gwP899

9/10

Sabies què? nou de cada deu afectats de càncer de pulmó són persones fumadores o exfumadores.

1 beguda energètica = 20 cullerades de sucre

Algunes persones ja parlen de que els refrescos i les begudes energètiques porten molta quantitat de sucres, però un estudi ho ha confirmat. L’estudi mostra com una beguda energètica de 50 cl. equival entre 18 i 20 cullerades de sucre. Aquesta quantitat triplica la quantitat diària recomanada per a un adult.

Font: http://bit.ly/1FYvtZF

A quants cafès equival una llauna de beguda energètica?

Doncs una llauna de beguda energètica equival a quatre cafès, segons un informe que va aprovar el Comitè se Seguretat Alimentària.

Font: http://bit.ly/2d3DynN

Es detecten 31 components tòxics al vapor de les cigarretes electròniques.

Fa tres anys l’Organització Mundial de la Salut desaconsellava l’ús de les cigarretes electròniques fins que no es demostrés que eren segures, eficaces i de qualitat. Durant els últims anys s’han estudiant els components d’aquestes cigarretes i com aquests poden fer mal a la salut de la persona fumadora i de qui l’envolta.

Darrerament, un estudi ha trobat 31 substàncies tòxiques en el vapor d’aquestes cigarretes. Aquestes substàncies tòxiques provenen de l’escalfament dels líquids per a produir la combustió i el vapor.

Les conseqüències de la inhalació d’aquest fum encara no són clares, però en estar present també en el tabac convencional els metges apunten a que podrien produir algunes malalties respiratòries similars al tabac.

Font: http://bit.ly/2afuwiL

22% davant d’un 10%

Algunes persones pensen que el cigarret fet a mà és més natural. Això és fals! La nicotina, el monòxid de carboni i els quitrans son els tres principals elements nocius del fum del tabac, però se’n troben d’altres additius.

En les últimes investigacions s’ha comprovat que el tabac de cargolar porta més nicotina, monòxid de carboni, quitrans i additius que el tabac convencional.

Font: http://hemerotecadrogues.cat/docs/5_mites_tabac_embolicar.pdf

14 anys de vida!

Les autoritats sanitàries xifren en 14 els anys que perden els fumadors de vida de mitjana. Mai és massa tard per a deixar-lo ja que inclús les persones que ho deixen després de molts anys de consum milloren la seva salut i les seves expectatives de vida, tinguin l’edat que tinguin.

Font:http://www.tabaquisme.cat/es/dejar-de-fumar/estoy-pensandolo/mitos

70% més!

Sabieu que... les cigarretes d'embolcallar tenen fins a un 70% més de nicotina que les cigarretes manufacturades.

Quants estudiants beuen begudes energètiques?

El 45.4% dels estudiants entre 14 i 18 anys han consumit begudes energètiques en l'últim mes. Aquesta dada la recull d'esquesta EDADES del 2014-2016.

Font: ESTUDES 2014 - 2016

1 de cada 5

Els accidents de trànsit poden estar produïts per diferents causes. El consum d’alcohol i drogues però, està present en 1 de cada 5 dels accidents que es produeixen a les carreteres.

Font: http://www.lasdrogas.info/noticias/31288/las-drogas-estan-detras-de-uno-...

50.8% de fumadors passius!

Una mica més de la meitat dels infants i adolescents estan exposats al fum del tabac dels fumadors. Però d'on reben aquest fum? Doncs dels fumadors amb els que comparteixen casa o alguns viatges en cotxe!

Font: http://www.huffingtonpost.com/2011/02/11/alcohol-related-deaths-_n_82190...

4%

El 4% de les morts del món están són causa de l’alcohol. Gairebé 2,5 milions de persones moren cada any per causes relacionades amb l’alcohol, més que les que moren per VIH o tuberculosi.

Font: http://www.huffingtonpost.com/2011/02/11/alcohol-related-deaths-_n_82190...

3 de 8

La indústria del tabac contribueix a la desforestació dels boscos. De cada 8 arbres que es talen, 3 es destinen a la indústria de la producció de tabac.

350 tonelades de cigarretes

Els fumadors que transiten per la ciutat de París generen 350 tonelades de burilles de cigarretes a l’any. Des d’aquest mes d’octubre els fumadors que llencin una burilla seran multats amb 68 euros. Les raons de l’Ajuntament de París per impulsar aquesta proposa son per una banda millorar la neteja dels carrers de la ciutat, i per altra banda reduir la contaminació de la terra i de l’aigua que produeixen les restes de cigarretes als parcs i voreres de la ciutat.

Font: http://www.lavanguardia.com/vida/20151001/54436954150/paris-fumadores-co...

L’any 2008...

El 2008 dos estudis van analitzar cançons i pel•lícules i van veure que:

- 1 de cada 3 cançons analitzades (i 3 de cada 4 de les de rap) deia alguna cosa sobre les drogues.

I de les millors 100 pel•lícules en un període de 9 anys.....

- En 7 de cada 10 pel•lícules sortia algú fumant.

- 1 de cada 3 pel•lícules mostrava a gent emborratxant-se.

Creus que també passa ara l’any 2015?

Font: Drogas, derribemos los mitos. NHI

La venta de begudes espirituoses creixerà un 2.5% aquest estiu

Però....que són les begudes espirituoses? Doncs l’alcohol, que segons normatives espanyoles està considerat un aliment. Per què creus que augmenta el consum durant l’estiu? Tot i la crisi, l’alcohol s’ha continuat venent, i el que més s’ha venut ha estat la ginebra, sobretot per la nova moda de beure gintonic. Durant el 2014 el sector de “les begudes espirituoses” va ingressar 7.000 milons d’euros. Font: Efeagro i FEBE. http://www.efeagro.com/noticia/febe-la-venta-de-bebidas-espirituosas-cre...

11

Espanya no ha baixat del carro i, actualment, es troba entre els 11 països europeus productors de tabac (segons el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient). De fet, a molts països pobres les millors terres s’usen per plantar tabac, substituint així cultius d’aliments.

Quant fumen els europeus?

El dia 31 de Maig va ser el dia Mundial sense tabac, i des de la Unió Europea es va fer públic un estudi sobre el consum d’aquesta substància entre els europeus. El general el consum de tabac esta baixant entre la població, però on més a disminuït és entre els joves entre 15 a 24 anys, on ha passat de ser d’un 29% a un 25%. Font: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5028_es.htm

Quants diners per la venda de tabac es van obtenir als 2012?

12.184,005 milions d’euros es van obtenir per la venda de tabac durant l’any 2012 a l’Espanya.

Sabeu quants diners es gasta un fumador a l’any?

Doncs fem el compte! Una persona que es fuma al voltant d’un paquet de tabac al dia es gasta 30 euros a la setmana, això són 120 euros al mes i 1500 euros en un any! Què faríeu vosaltres amb 1500 euros a l’any?

Nombre de persones que intenten deixar de fumar.

Entre un 70 i un 80% dels fumadors diuen que els agradaria deixar de fumar. Una vegada a l’any ho intenten deixar entre un 30% - 35% de fumadors, però durant aquest període només ho aconsegueixen definitivament entre un 3% i un 5%.

Saps que un de cada cinc càncers de pulmó es dóna en persones no fumadores?

Els experts en malalties respiratòries han constatat que un de cada cinc pacients amb càncer de pulmó no han provat mai una cigarreta. La majoria dels pacients amb càncer el pulmó són fumadors o antics fumadors, tot i així el nombre de pacients no fumadors amb aquesta patologia ha augmentat un 20% en els últims anys. Els experts proposen que les principals causes que poden explicar aquest fet són la contaminació i el fum del tabac en fumadors passius. Font: VII Simposio Internacional del Grupo Español de Cáncer de Pulmón

Saps quants diners es va gastar la gent amb tabac a la Península Iberica durant el mes d’agost del 2014?

El tabac mou centenars de milers de milions d’euros cada any, però només amb el mes d’agost es van recaptar 935.232.751 euros.....Dades extretes del Comissionat del Mercat de Tabacs

I quina és comunitat autònoma que va gastar més diners amb tabac el mes d’agost?

Doncs Catalunya amb 1.516.181.216 euros, seguida d’Andalusia amb 1.193.873.431 euros. Amb què creieu que es podrien gastar aquests diners? O guardar? Dades extretes del Comissionat del Mercat de Tabacs

Diferencies entre nois i noies alhora de fumar tabac

A l’estat Espanyol, també està baixant el consum. Fa 10 anys, fumaven el 17,7% dels nois i el 24,2% de les noies. Ara en 2012 fumen un 12% dels nois i el 13% de les noies (ESTUDES 2012- 2013).

Percentatge d’alumnes de 2n d’ESO que fumen, a Barcelona

A Barcelona, actualment només un 2,3% dels nois de 2n d’ESO fumen tabac cada dia. Pel que fa a les noies, la xifra arriba a l’1,9% (FRESC 2012).

Nombre de paquets de tabac venuts a l'Estat espanyol durant el 2013

2.375,41 milions de paquets. Mínim històric des que es van començar a recollir les xifres l'Estat espanyol el 1989. 10.217 milions d’euros va ser el que es va facturar per la seva venta. (CNPT, Febrer 2014).

Kilograms de picadura de liar venuts a l'Estat espanyol durant el 2013

6,92 milions de kilograms. I es van facturar 1.088 milions d’euros. (CNPT, Febrer 2014).

Percentatge d'estudiants de 14 a 18 anys que consumeixen tabac diàriament

El 39,8 % dels estudiants de 14 a 18 anys ha fumat tabac algun cop a la vida, el 32,4% durant els darrers 12 mesos i el 12,3% diàriament durant els darrers 30 dies. El tabac és la segona droga més consumida en el nostre país.

Tot i així cal destacar la tendència descendent del consum des de la llei 28/2005: el 2004, un 21.5% estudiants fumava diàriament, el 2006 un 14.8%, el 2008 un 14,8% i el 2010 un 12.3%. Correcció: (segons ESTUDES 2010).